Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της αλυσίδας S/M Μαρινόπουλος

 
Πάτρα - 28/7/2016

 

Ανοικτή επιστολή προς τους εργαζόμενους και τον σύλλογο του συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου

 

Δυστυχώς οι άσχημες εξελίξεις στην πατρίδα μας λόγω της προσχεδιασμένης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης είναι ραγδαίες. Ενώ ο γενικός δείκτης της ανεργίας ήδη έχει ξεπεράσει ανεπίσημα το 27% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας, σε κίνδυνο βρίσκονται πλέον και οι θέσεις εργασίας των 12.500 περίπου, εργαζομένων της αλυσίδας Σ/ Μ Carrefour/Μαρινόπουλος/Dia, που εντάχθηκε πρόσφατα στο άρθρο 99. Επίσης σε κίνδυνο βρίσκονται και πάρα πολλοί μικρομεσαίοι προμηθευτές – περισσότεροι από 2.500 – που είναι ανεξόφλητοι από την εν λόγω εταιρία. Εάν δεν βρεθεί γρήγορα λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα τότε σύντομα θα επηρεαστούν οικονομικά και υγειονομικά περισσότεροι από 30.000 συνάνθρωποι μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές έχουν οικογένειες και παιδιά.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να ‘κόψει τον λαιμό’ της και να παρέμβει άμεσα για να λάβει αίσιο τέλος αυτή η δραματική εξέλιξη. Όπως είχε την ευθιξία για να τακτοποιήσει τις δήθεν ‘καθαρίστριες’ του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλους στρατευμένους "κολλητούς" της σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, έτσι απαιτούμε την άμεση διευθέτηση της προαναφερόμενης αρνητικής κατάστασης.

Να παραιτηθούν εάν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

- Αλήθεια, που είναι τα υπόλοιπα κόμματα της Κοινοβουλευτικής 'Κλεπτοκρατίας' ? Ποια είναι η επίσημη θέση τους απέναντι στο πρόβλημα σας ? Γιατί η πλειοψηφία των επαγγελματιών πολιτικών απατεώνων και μειοδοτών ακολουθούν "σιγήν ιχθύος" ?

Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους της επιχείρησης Μαρινόπουλος ως πρώην συνεργάτης/συνάδελφος, καθώς είχα την τύχη να εργασθώ και εγώ για πολλά χρόνια στην αγορά τροφίμων και να συνεργασθώ με πάρα πολλούς και αξιόλογους συνεργάτες του χώρου. Γνωρίζω ότι η αγορά τροφίμων διαθέτει πολύ υψηλό επίπεδο εργαζομένων σε εξειδίκευση και απόδοση, αλλά πάνω από όλα διαθέτει Έλληνες συμπατριώτες μου. Εργαζόμενοι οι οποίοι είναι μέρος της πραγματικής ραχοκοκαλιάς και ατμομηχανής αυτής της χώρας. Χωρίς αυτούς – που είναι η ψυχή και το σώμα κάθε επιχείρησης – δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ομαλά η συγκεκριμένη αγορά.

Όλοι μας όμως γνωρίζουμε πλέον τις συνέπειες της ‘περίφημης’ εφαρμοζόμενης παγκοσμιοποίησης των κερδών και των αριθμών εις βάρος των ανθρώπων, με απτό αποτέλεσμα τις εξαγορές (συγχωνεύσεις - sic) και τώρα των περικοπών μισθών, των πτωχεύσεων και της ανεργίας. Όλα στον βωμό του ανεξέλεγκτου κέρδους … και η πατρίδα και οι εργαζόμενοι, στον ‘Καιάδα’ ...

Λαμβάνω το θάρρος να σας προτείνω να αντιμετωπίσετε ενωμένοι το κοινό πρόβλημα σας, με διαφανείς διαδικασίες και να αποτρέψετε τους εγκάθετους διασπαστές ή ‘καλοθελητές’ που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμφανιστούν για να διασπάσουν τον αγώνα σας.

Σας Εύχομαι ολόθερμα να έχετε μια θετική έκβαση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλα θύματα του οικονομικού πολέμου που βιώνουμε.

 

Νίκος Στραβοπόδης – πολίτης και μέλος στο ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας)

 

 

Υ.Γ.  Χαίρομαι ιδιαίτερα για το αίσιο τέλος της περιπέτειας των εργαζομένων της επιχείρησης Σ/Μ Βερόπουλος και τους εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

==============================================================================

 
[ Το ΑΚΑΔΗΜΙΑ είναι ένα κίνημα Ελλήνων Πολιτών που έχει ως απώτερο στόχο να παραδώσει την εξουσία στον ελληνικό λαό μέσω διενέργειας της Ε' Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης και άμεση ή σταδιακή εφαρμογή της αληθινής Δημοκρατίας. Το γνήσια λαϊκό/πατριωτικό ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας), θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, όμως θα αποτελεί ένα σταθερά αποφασισμένο και σκληρό μέτωπο απέναντι σε όλους αυτούς που εσκεμμένα ξεπουλούν την πατρίδα μας.

 

Θυμήσου ότι ως υπήκοος, καταναλωτής, τηλεθεατής, ψηφοφόρος, εργαζόμενος ... έχεις περιορισμένα δικαιώματα.

Ως Πολίτης όμως έχεις εκτεταμένο Λόγο, Αξιώσεις, Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια που πηγάζουν και καλύπτονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο.

Το Κ.Α.Δ ανήκει – εκ των Αξόνων του – στα ισότιμα μέλη του, όπως ανήκει σε όλους μας – εκ του Συντάγματος – και η πατρίδα μας. Ήρθε η ώρα να την πάρουμε πίσω !!! ]

 

Πληροφορίες για τον πατριωτικό πολιτικό φορέα ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας) θα βρείτε στους συνδέσμους 1) unitedgreeknation.blogspot.gr 2) enomeno-elliniko-ethnos.webnode.gr 3) στην σελίδα στο Facebook, United Greek Nation και 4) στην ομάδα στο Facebook, ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.