Άγιος Παΐσιος << Μην απελπίζεστε, σε κάθε πόνο και δυσκολία ο Θεός είναι δίπλα σας >>

Οι διδαχές του Άγιου Παϊσίου, από τότε που ήταν ακόμα μοναχός στον Άγιο Όρος, μας ακολουθούν ακόμα και σήμερα... Σε ένα σήμερα γεμάτο πολέμους, φτώχεια, μοναξιά ... Σε ένα σήμερα, που νιώθουμε μόνοι και αβοήθητοι. Κι όμως, δεν είμαστε μόνοι. Υπάρχει ο Θεός που είναι πάντα, αθόρυβα, κοντά μας. Ας μην το ξεχνάμε. Ο Παΐσιος, είχε περιγράψει την καθημερινότητα εκείνης της εποχής που ζούσε στο παρακάτω κείμενο. Γιατί και τότε τα προβλήματα ήταν έντονα.

Ας το διαβάσουμε με ελπίδα και πίστη.

<< Στην κατάσταση που είναι σήμερα οι άνθρωποι, ότι τους λέει ο λογισμός κάνουν. Άλλοι είναι με χάπια, άλλοι παίρνουν ναρκωτικά ... Κάθε τόσο τρεις-τέσσερις ξεκινούν να κάνουν μία νέα θρησκεία.

Ανάλογα, λίγα γίνονται, εγκλήματα, δυστυχήματα, κ.λ.π.

Βοηθάει ο Θεός. Ήρθε ένας στο Καλύβι και μου λέει: «Έχεις καμιά κιθάρα» ? Πίνει χασίς, έχει όρεξη να μιλάει άσκοπα και αλόγιστα - δεν σε ρωτάει εάν εσύ μπορείς να συμμετάσχεις σε αυτήν την παράλογη συζήτηση ή αν σε βασανίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα - θέλει και μια κιθάρα ... Άλλοι βαρέθηκαν τη ζωή τους και θέλουν να αυτοκτονήσουν ή να κάνουν κανένα κακό, για να γίνει σαματάς. Δεν είναι ότι τους περνάει αυτό σαν βλάσφημος λογισμός και τον διώχνουν. Βαρέθηκαν την ζωή τους και δεν ξέρουν τί να κάνουν. Μου είπε ένας :

«Θέλω να με γράψουν οι εφημερίδες ότι είμαι ήρωας». Οι άλλοι χρησιμοποιούν μερικούς τέτοιους και κάνουν την δουλειά τους.

Πάλι καλά, ανάλογα, λίγα γίνονται. Το καλό είναι που δεν μας εγκαταλείπει ο Θεός. Ο Καλός Θεός τον σημερινό κόσμο τον φυλάει με τα δυο Του χέρια ... παλιότερα μόνο με το ένα.

Σήμερα, μέσα στους τόσους κινδύνους που ζει ο άνθρωπος, ο Θεός τον φυλάει όπως φυλάει η μάνα το μικρό παιδί, όταν αρχίζει να περπατάει. Τώρα μας βοηθούν πιο πολύ ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε. Πού θα ήταν ο κόσμος αν δεν βοηθούσαν ... ?

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων παίρνει χάπια και είναι σε μια κατάσταση ... Άλλος μεθυσμένος, άλλος απογοητευμένος, άλλος ζαλισμένος, άλλος από τους πόνους ξενυχτισμένος.

 
Όλοι αυτοί βλέπεις να οδηγούν αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, να κάνουν επικίνδυνες δουλειές, να χειρίζονται επικίνδυνα μηχανήματα. Είναι όλοι αυτοί σε κατάσταση να οδηγούν ?

Μπορούσε να είχε σακατευθεί όλος ο κόσμος >>.

Πηγή: pronews.gr