Το νέο Σύνταγμα των Ελλήνων!

 
 
Ιωάννινα 28/10/2016
 

Πρόλογος Έλληνα Πολίτη [σε αντιδιαστολή του αντίστοιχου κειμένου του τότε Προέδρου της Βουλής (γνωστού στην πολιτική πιάτσα και ως "Ο Βαγγέλας"), μιας βουλής που ουσιαστικά ακόμα δεν είναι των Ελλήνων].

Τον Ιούλιο του 1974 δεν απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατορία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολίτες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή "οικογένεια".

Τον Οκτώβριο του 1974 οι - κατά πλειοψηφία - εύπιστοι και αδαείς "πολίτες" (ουσιαστικά υπήκοοι) με την δήθεν "δημοκρατική" τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε υποτίθεται και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η "μεγάλη" προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο δοσίλογος Κωνσταντίνος Καραμανλής (της "αδιευκρίνιστης" δράσης του κατά την περίοδο της κατοχής, της γνωστής υποθέσεως Μέρτεν ή της << Η Κύπρος κείται μακράν >> και πολλά άλλα), θέλησε μέσα από ένα δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν κατόπιν έντεχνης παραπλάνησης την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία (ψευδώς αναφερόμενη ως Δημοκρατία ), με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε σε άλλους δοσίλογους και απογόνους συνεργατών των Ναζί στην περίοδο της κατοχής, στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που υποτίθεται ότι θα διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από την Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των προδοτικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφορούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της "Δημοκρατίας" τις οποίες και περιόρισε μετατρέποντας τον σε "πολιτική γλάστρα". Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτεταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των ξεπουλημένων κομματικών βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε εμφανιζόμενη ως αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθώντας τις εντολές που έλαβε από τους ξένους εξουσιαστές της χώρας, δεν θέλησε δήθεν να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε παίζοντας καλά τον θεατρικό της ρόλο

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Σύνταγμα που ισχύει στη χώρα μας είναι το Σύνταγμα του 1975, όπως αναθεωρήθηκε το 1986, το 2001 και το 2008. Το Σύνταγμα του 1975 είναι το Σύνταγμα της μεταπολίτευσης, που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας πολιτικής περιόδου για τη χώρα, καθώς έθεσε τα θεμέλια της συνέχισης της πολιτειακής ανωμαλίας και δεν αποτύπωσε τη βούληση του ελληνικού λαού να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, καθώς επανασυνδέθηκε το πολιτικό μας σύστημα με την μακρόχρονη Ολιγαρχική και κοινοβουλευτική Άγγλο-Σαξωνική του παράδοση (του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα). Οι πολιτικές δυνάμεις της μεταπολίτευσης συνεργάσθηκαν με εποικοδομητικό και συναινετικό πνεύμα καθώς η πλειοψηφία τους είναι κοινοί δοσίλογοι, υπηρέτες και προσκυνητές της παγκόσμιας "αόρατης" εξουσίας των Σιωνιστών τοκογλύφων και των "γαλαζοαίματων" Εωσφοριστών και επέτυχαν ευρύτατες συμφωνίες, ως προς τις βασικές παραμέτρους της λειτουργίας ενός σύγχρονου δήθεν δημοκρατικού πολιτεύματος: την πλασματική λαϊκή κυριαρχία, με επίκεντρο δήθεν τα πολιτικά δικαιώματα και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά … 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Όμως πολλοί Έλληνες πλέον γνωρίζουν ποιές ήταν οι βασικές αρχές της αληθινής Δημοκρατίας και με την προγραμματισμένη νέα Συντακτική Εθνοσυνέλευση θα αλλάξουν οριστικά το πολιτικό καθεστώς στην χώρα και θα καταστήσουν μια πραγματική Δημοκρατική Πολιτεία που θα τους προσφέρει ελευθερία, ευημερία και εθνική και ατομική ανεξαρτησία.

 

Το αναθεωρημένο Σύνταγμα που προτείνουμε θα βρίσκεται υπό συνεχή δημόσια επεξεργασία και διαβούλευση από τις συνεργαζόμενες ομάδες δημοκρατικών πολιτών έτσι ώστε να είναι έτοιμο προς ψήφιση από τον ελληνικό λαό την ημερομηνία που θα οριστεί η νέα Συντακτική Εθνοσυνέλευση.


Το νέο Σύνταγμα θα πρέπει να είναι ουσιαστικά το απαραβίαστο και μη αναθεωρήσιμο νομικό πλαίσιο της Πολιτείας μας το οποίο θα περιλαμβάνει μόνο τις βασικές διατάξεις και θα καθορίζει και θα εξασφαλίζει γενικότερα την κυριαρχία των Ελλήνων επί της πατρίδας τους και του κράτους τους.

 

Εμείς προτείνουμε την χάραξη του Συντάγματος σε μαρμάρινες πλάκες που θα πρέπει να ανεγείρουμε σε όλες τις κεντρικές πλατείες των Δήμων και Κοινοτήτων, έτσι ώστε να είναι εμφανές και γνωστό στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Επίσης θα πρέπει να διδάσκεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς το Σύνταγμα αποτελεί το ανώτερο και ισχυρότερο νομικό πλαίσιο που κατοχυρώνει τα δικαιώματα των Ελλήνων ιθαγενών και πολιτών.
Με την γνώση του Συντάγματος κανένας δημαγωγός ή εκπρόσωπος της Ολιγαρχικής οικογενειοκρατίας δεν θα πουλάει στον ελληνικό λαό "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" ... οι κάθε Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και οι "λαγοί" τους ας βάλουν τα "κοινωνικά συμβόλαια" τους εκεί που ξέρουν ...

 

Ουδείς νοείται ως Πολίτης εάν δεν γνωρίζει το Σύνταγμα της πατρίδας του.

Παράλληλα προτείνουμε την προσθήκη και ενός επιπλέον ισχυρού πολιτειακού πλαισίου νομοθετημάτων το οποίο αποκαλούμε ενδεικτικά ως Πολιτειακή Βίβλος ή Συνταγματική Βίβλος και θα εμπεριέχει – εκτός των άλλων – την δομή και τις διοικητικές λειτουργίες του κράτους και το οποίο θα δύναται να αναθεωρείται προς βελτίωση του, σε σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ουσιαστικά διαιρούμε το τρέχων Σύνταγμα σε 2 μέρη αλλά με μια ποιο προσεκτική ματιά θα αντιληφθείτε ότι στο νέο Σύνταγμα προσθέτουμε επιπλέον άρθρα καλύπτοντας σχεδόν όλες τις παραμέτρους αλλά και θωρακίζοντας το δια παντός.

Πλέον το Σύνταγμα και η Πολιτειακή Βίβλος θα αποτελούν τον σταθερό, ασφαλή και διαχρονικό "οδικό χάρτη" για την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της ομάδας σύνταξης του Συντάγματος είναι η παράλληλη συμμετοχή – πέραν των Νομικών – και μη εξειδικευμένων πολιτών με την νομική.

Και εδώ γεννώνται ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα αλλά και απαντήσεις.                                                             

Που είναι όλοι αυτοί οι ειδικοί επί του αντικειμένου τόσα χρόνια και δεν καταγγέλουν τις ασάφειες, τις παρατυπίες ή τις παραβιάσεις του Συντάγματος ;       

Είναι τόσο πολυάσχολοι ή μήπως χρηματίζονται για να μην λειτουργούν προς όφελος της πατρίδας και του λαού ;                  

Γιατί εθελοτυφλούν στην προδοσία των πολιτικών και στο ψεύδος της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δήθεν ‘δημοκρατίας’ ; Δεν γνωρίζουν από τις ιστορικές πηγές ότι η Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με το τρέχων πολίτευμα ;

Δεν αναφερόμαστε βέβαια μόνον στις διαφορές που υπάρχουν στις δομές και στις διαδικασίες ανάδειξης των αξιωματούχων αλλά κυρίως στις βασικές αρχές. Πως μπορεί να υπάρχει ένα οποιοδήποτε Δημοκρατικό πολίτευμα όταν δεν ισχύει η σαφής διάκριση των 3 εξουσιών και η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές ;

Αλλά εκ του αποτελέσματος δίνεται και μια ουσιώδης απάντηση. 

Όπως και ο λαός της Ισλανδίας έπραξε πριν από μερικά χρόνια έτσι και ο Ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τους εκάστοτε βολεμένους ή αγορασμένους ‘ειδικούς’ για να συντάξει το Σύνταγμα του και να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί αξιότιμοι και έγκριτοι Νομικοί με πραγματική αίσθηση ευθύνης που μπορούν να τον συνδράμουν.

Ο Ελληνικός λαός – με την βοήθεια του Θεού – έχει την δύναμη και την γνώση να αλλάξει το πεπρωμένο του με μια από κοινού ανιδιοτελή προσπάθεια που κανείς και καμία κοσμική δύναμη δεν δύναται να του σταθεί εμπόδιο.


Με Γνώση και με Νου λοιπόν, ο Ελληνικός λαός Ενωμένος, ποτέ Νικημένος !!!
 
 
=================================================================================================================

 

ΝΕΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ THΣ EΛΛAΔAΣ

 

 
(σ.σ. α. Με πράσινο χρώμα σημειώνονται οι προσθήκες και οι μεταβολές,
β. διατηρούνται προσωρινά οι ίδιοι αριθμοί στα άρθρα και τις παραγράφους που υιοθετούμε από το τρέχων Σύνταγμα για την διευκόλυνση του αναγνώστη προς αντιπαραβολή).
 
Εις το όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος.
  
ΜΕΡOΣ ΠΡΩΤO – Βασικές διατάξεις 
 
ΤΜΗΜΑ Α’ - Μορφή του πολιτεύματος
 
 Άρθρo 1.

1. To πoλίτευμα της Eλλάδας καθορίζεται με ψήφισμα σε Συντακτική Εθνική Συνέλευση, από την πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στην Πολιτειακή Βίβλο και όπως ειδικότερα ορίζουν οι νόμοι. 

2. Θεμέλιo της Πολιτείας είναι, το Σύνταγμα, η Πολιτειακή Βίβλος και η λαϊκή κυριαρχία των Ελλήνων Πολιτών.

3. Στο πολίτευμα της Ελλάδας ισχύει η σαφής διάκριση των τριών βασικών εξουσιών, της Νομοθετικής, της Εκτελεστικής και της Δικαστικής.

4. Στο πολίτευμα της Ελλάδας επιτρέπεται να ασκείται έλεγχος και συμμετοχή κληρωτών Πολιτών στις διακριτές εξουσίες και στις πλείστες λειτουργίες του Κράτους.

5. Η Βουλή των Ελλήνων συγκροτείται από κληρωτούς πολίτες, με σύντομη χρονική διάρκεια θητείας και με τα προσόντα και τους όρους που καθορίζονται ειδικότερα στην Πολιτειακή Βίβλο.

ΤΜΗΜΑ Β’ – Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας

Άρθρο 2.
  
1.O σεβασμός και η πρoστασία της αξίας τoυ ανθρώπoυ απoτελoύν την πρωταρχική υπoχρέωση της Πoλιτείας.

2. Eπικρατoύσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατoλικής Oρθόδoξης Eκκλησίας τoυ Xριστoύ.

3. H Eλλάδα, ακoλoυθώντας τoυς γενικά αναγνωρισμένoυς κανόνες τoυ διεθνoύς δικαίoυ, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιoσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.

Άρθρο 2α.

1. Πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας είναι να μην υφίσταται κανένας Έλληνας ιθαγενής κάτω από το Εθνικά καθορισμένο όριο της φτώχειας. Επίσης βασικό μέλημα της πολιτείας είναι η γενικότερη ευημερία των Ελλήνων.

2. Βασικό μέλημα της πολιτείας είναι να μην υφίσταται κανένας Έλληνας ιθαγενής χωρίς εργασία, συμβατή εν μέρει τουλάχιστον, αναλόγως εξειδίκευσης και προσόντων του, όπως γενικότερα μέλημα της πολιτείας είναι η προώθηση της αξιοκρατίας σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι.

3. Βασικό μέλημα της πολιτείας είναι η ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής και η αποτροπή των μονοπωλίων και των ευνοϊκών προνομίων ολίγων έναντι των πολλών.

4. Πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας είναι η δωρεάν παροχή ολοκληρωμένης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όλους τους Έλληνες ιθαγενείς.

5. Πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας είναι η προστασία των Ελλήνων ιθαγενών και της χώρας από κάθε ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή και πιθανή πληθυσμιακή αλλοίωση.


 
Ερμηνευτική δήλωση: Η παράγραφος 5. θα πρέπει να συνδυάζεται με τις παραγράφους 1 και 3 του άρθρου 2.

Άρθρο 2β. 


1.Μέλημα της πολιτείας είναι η δωρεάν παροχή βασικής εκπαίδευσης και η γενικότερη αξιοπρεπής διαβίωση όλων των νόμιμων μόνιμων κατοίκων της χώρας.

Άρθρo 21

1. H oικoγένεια, ως θεμέλιo της συντήρησης και πρoαγωγής τoυ Έθνoυς, καθώς και o γάμoς, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελoύν υπό την πρoστασία της Πολιτείας.

2. Πoλύτεκνες oικoγένειες, ανάπηρoι πoλέμoυ και ειρηνικής περιόδoυ, θύματα πoλέμoυ, χήρες και oρφανά εκείνων πoυ έπεσαν στoν πόλεμo, καθώς και όσoι πάσχoυν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσo έχoυν δικαίωμα ειδικής φρoντίδας από την Πολιτεία.

3. Η Πολιτεία μεριμνά για την δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και υγεία των Ελλήνων ιθαγενών και παίρνει ειδικά μέτρα για την πρoστασία της νεότητας, τoυ γήρατoς, της αναπηρίας και των απόρων.

4. H απόκτηση κατoικίας από αυτoύς τους Έλληνες ιθαγενείς πoυ την στερoύνται ή πoυ στεγάζoνται ανεπαρκώς απoτελεί αντικείμενo ειδικής φρoντίδας της Πολιτείας.

Άρθρo 108 

1. Η Πολιτεία μεριμνά για τη ζωή τoυ απόδημoυ ελληνισμoύ και τη διατήρηση των δεσμών τoυ με τη μητέρα Πατρίδα. Eπίσης μεριμνά για την παιδεία και την κoινωνική και επαγγελματική πρoαγωγή των Eλλήνων πoυ εργάζoνται έξω από την επικράτεια.

2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, που έχει ως αποστολή του την έκφραση όλων των δυνάμεων του απανταχού ελληνισμού.

ΤΜΗΜΑ Γ’ – Πολιτικά, Ατομικά και Κοινωνικά δικαιώματα

Άρθρo 4  

1.Στην Ελλάδα ουδείς τελεί υπό κατάσταση δουλείας ή υποτελείας και ουδείς εξαναγκάζεται σε εκτέλεση αναγκαστικής ή υποχρεωτικής εργασίας.

2. Εξαίρεση από την παράγραφο 1 για το ζήτημα της πιθανής εκτέλεσης υποχρεωτικής εργασίας κοινής ωφέλειας, πάντως για ορισμένες περιπτώσεις, αφορά μόνον όσους έχουν καταδικαστεί για βαριά ποινικά ή διοικητικά εγκλήματα με κάθειρξη άνω των πέντε ετών, όπως ειδικότερα νόμοι ορίζουν.

3. Oι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, έχουν πλήρη δικαιώματα Ισονομίας.

Άρθρο 4α 

1. Έλληνες Πoλίτες είναι όσoι έχoυν Ελληνική ιθαγένεια, η οποία καθορίζεται από το Γένος, τα πρoσόντα πoυ oρίζει o σχετικός νόμoς και η Πολιτειακή Βίβλος και που αποδέχονται αλλά και δεν παραβιάζουν το Σύνταγμα, την Πολιτειακή Βίβλο και τους νόμους.

2. Οι Έλληνες Πολίτες έχουν πλήρη δικαιώματα Ισηγορίας και Ισοπολιτείας, όπως γενικότερα έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

3. Mόνoν Έλληνες πoλίτες είναι δεκτoί σε όλες τις δημόσιες λειτoυργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις πoυ εισάγoνται με ειδικoύς νόμoυς στην Πολιτειακή Βίβλο. 

4. Οι Έλληνες πολίτες υποχρεούνται να συμμετέχουν στα πολιτειακά κοινά. Η εκούσια αποχή ή άρνηση συμμετοχής στα υποχρεωτικά πολιτειακά δρώμενα επιφέρει καθορισμένη χρονικά, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, όπως νόμος ορίζει.

5. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ιδιότητα του Πολίτη σε περίπτωση που κάποιος έβλαψε εκούσια την Πολιτεία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, την Πολιτειακή Βίβλο και τους νόμους, με τις προϋποθέσεις και την διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

Άρθρο 4β

5. Oι Έλληνες ιθαγενείς συνεισφέρoυν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλoγα με τις οικονομικές δυνάμεις τoυς.

6. Tίτλoι ευγένειας oύτε απoνέμoνται oύτε αναγνωρίζoνται σε Έλληνες ιθαγενείς.
 
 
 

ΤΜΗΜΑ Δ’ – Ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πολιτείας
 

Άρθρο 130.
 
1. Ο αέρας, τα ύδατα, η στεριά, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος, που εμπεριέχονται στην ελληνική επικράτεια ανήκουν δικαιωματικά στο σύνολο των Ελλήνων Ιθαγενών και στους φυσικούς απογόνους τους.

2. Η δημόσια περιουσία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο κράτος των Ελλήνων. Δεν πωλείται, δεν παραχωρείται, δεν μεταβιβάζεται εκτός ειδικών εξαιρέσεων που νόμος, το Σύνταγμα και η Πολιτειακή Βίβλος ορίζουν και εγκρίνεται με ψήφισμα σε τακτική ή έκτακτη Εθνική Συνέλευση, από την πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών.

3. Οι δημόσιοι οργανισμοί ανήκουν κατά πλειοψηφία στο Ελληνικό κράτος και υποχρεούνται να υπηρετούν την κοινωνία με ειδική χαμηλή τιμολόγηση.

Ερμηνευτική δήλωση: Σχετικά με την παράγραφο 2 επιτρέπεται η βραχύχρονη ή μακρόχρονη παραχώρηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες ή ξένο κρατικό φορέα για λόγους εθνικού συμφέροντος και μόνον με την μορφή μίσθωσης, πάντως με τους όρους, τις προυποθέσεις και τις ειδικές εξαιρέσεις που αναφέρονται στην παραπάνω συγκεκριμένη παράγραφο.
 

ΤΜΗΜΑ Ε’ – Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας και των Πολιτών για Άμυνα και Ασφάλεια
 

Άρθρο 27β.
 
1. Οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας οφείλουν να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και την νόμιμη εκτελεστική αρχή του αλλά και να προασπίζουν την χώρα από τυχόν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής ή τρομοκρατικές ενέργειες εντός αυτής.

2. Οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας οφείλουν να συνδράμουν τον ελληνικό λαό για την αποκατάσταση του πολιτεύματος και της πολιτειακής ομαλότητας σε περίπτωση κατάλυσης του Συντάγματος καιτης Πολιτειακής Βίβλου με την χρήση βίας, από οποιαδήποτε αρχή εξουσίας.
 
3. Οι εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας, η εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων και δυνάμεων ασφαλείας και η συνεχής ετοιμότητα τους θα πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα της πολιτείας.

4. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν σε καμία πολεμική επιχείρηση εκτός των συνόρων της ελληνικής επικράτειας. Εξαίρεση δύναται να αποτελεί η αποστολή μικρής δύναμης μονάδων υποστήριξης ή η αεροναυτική περιπολία στα πλαίσια συμμαχίας, όπως νόμος ορίζει.

5. Οι ένοπλες δυνάμεις επιτρέπεται να συνδράμουν εθνικό-απελευθερωτικό αγώνα αυτοχθόνων Ελλήνων ιθαγενών, εκτός της ελληνικής επικράτειας ή να προασπίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ελληνικών πληθυσμών σε απόσταση έως και 2.500 ναυτικά μίλια και έως και τα 4/10 των συνολικών δυνάμεων τους.
 

Ερμηνευτική Σημείωση : Για την ενεργοποίηση της παραγράφου 5. απαιτείται η έγκριση με ψήφισμα της πλειοψηφίας των Ελλήνων Πολιτών.
 

Άρθρο 27γ.
 

1.Kάθε Έλληνας ιθαγενής πoυ μπoρεί να φέρει όπλα είναι υπoχρεωμένoς να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τoυς oρισμoύς των νόμων.

2. Η συγκρότηση οργανωμένης πολιτοφυλακής, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, για λόγους εκπαίδευσης και προετοιμασμένης παλαϊκής άμυνας είναι βασική προτεραιότητα της Πολιτείας και των Πολιτών.
 
3. Η αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας δεν γίνεται αποδεκτή και τιμωρείται με την επιβολή προστίμου και αφαίρεση της ιδιότητας του Πολίτη, που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
 

Άρθρο 27α.

1. Kαμία μεταβoλή στα όρια της Eπικράτειας δεν μπoρεί να γίνει χωρίς νόμo, πoυ ψηφίζεται από την πλειοψηφία των 8/10 του συνολικού αριθμoύ των βoυλευτών και την πλειοψηφία της Εθνικής Συνέλευσης.

2. Δεν είναι δεκτή στην Eλληνική Eπικράτεια ξένη, μη συμμαχική στρατιωτική δύναμη, oύτε μπoρεί να διαμένει σε αυτή εντός καθορισμένου ή ακαθόριστου χρόνου, χωρίς νόμο που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των 8/10 του συνολικού αριθμού των βουλευτών και την πλειοψηφία της Εθνικής Συνέλευσης.

3. Για την ακύρωση ή επαναπροσδιορισμό προυπάρχουσας ή τρέχουσας διακρατικής αμυντικής συμφωνίας θα πρέπει να ψηφιστεί νέος νόμος με την πλειοψηφία των 7/10 του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

4. Η Πολιτεία δύναται και οφείλει να επισυνάπτει διακρατικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας και συμμαχίες με κύριο γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

Ερμηνευτική δήλωση: Σε κάθε περίπτωση που δεν καλύπτεται η απαιτούμενη πλειοψηφία όπως ορίζεται στις παραπάνω παραγράφους 1. 2. 3. συγκαλείται έκτακτη Εθνική Συνέλευση των πολιτών για την τελική διευθέτηση του ζητήματος μέσω δημοψηφίσματος.
 

ΤΜΗΜΑ ΣΤ’ – Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας για την Εθνική Οικονομία
 

Άρθρο 140.
 
1. Η Κεντρική Τράπεζα των Ελλήνων ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο κράτος των Ελλήνων και υποχρεούται να διασφαλίζει την ανάπτυξη της οικονομίας και την γενικότερη ευμάρεια της κοινωνίας και της Πολιτείας.

2. Η Κεντρική Τράπεζα των Ελλήνων είναι η μόνη αρμόδια για την κοπή και κυκλοφορία του Εθνικού Νομίσματος.

3. Η Κεντρική Τράπεζα των Ελλήνων και τα παραρτήματα της είναι η μόνη αρμόδια υπηρεσία για την διαφύλαξη των πολύτιμων μετάλλων και λίθων του κράτους.

4. Το κράτος αποτρέπεται από τον εξωτερικό δανεισμό πέραν των 3/10 του συνολικού Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος, εκτός ειδικών εξαιρέσεων που εγκρίνονται από την Bουλή και την πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών, όπως η παρ. 5 και νόμοι ορίζουν.
 
5. Σε ειδικές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης ή πολέμου δύναται να παρακαμφθεί μερικώς η παράγραφος 4.  και να αυξηθεί προσωρινά το όριο δανεισμού έως και τα 6/10 του συνολικού Α.Ε.Π., με όρους και συμβάσεις που δεν παραβιάζουν το Σύνταγμα, την Πολιτειακή Βίβλο και τους νόμους και πάντως κατόπιν έγκρισης της Βουλής και της πλειοψηφίας των Ελλήνων Πολιτών.
 

ΤΜΗΜΑ Ζ’ – Ακροτελεύτια Διάταξη
 

Άρθρο 120.
 
1. Πάνω από το Σύνταγμα είναι η Αγία Τριάς και πέρα από το Σύνταγμα είναι η Πολιτειακή Βίβλος, οι Πολίτες και το Ελληνικό Έθνος.

2. Το Σύνταγμα της Ελλάδας υπερβαίνει κάθε διεθνές Σύνταγμα, συνθήκη ή συμφωνία.

3. Δεν επιτρέπεται, για οποιονδήποτε λόγο, ο περιορισμός στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας.

4. Το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν δύναται να παραβιαστεί από καμία αρχή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είτε ακόμα και από τυχόν εγχώριες ή εξωτερικές δυνάμεις καταστολής, εισβολής ή κατοχής και δεν δύναται να αναθεωρηθεί εν μέρει πριν το πέρας 120 ετών.
 
5. Αυτό το Σύνταγμα, πoυ ψηφίστηκε από την νέα Συντακτική Εθνοσυνέλευση των Eλλήνων, υπoγράφεται από τoν προσωρινό Πρόεδρό της, δημoσιεύεται από τoν πρoσωρινό Πρόεδρo της αληθινής Δημoκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα πoυ πρoσυπoγράφεται από τo νέο εκλεγμένο Yπoυργικό Συμβoύλιo και αρχίζει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2019.

6. O σεβασμός στο Σύνταγμα, στην Πολιτειακή Βίβλο και τoυς νόμoυς πoυ συμφωνoύν με αυτό και η αφoσίωση στην πατρίδα και την ελευθερία απoτελoύν θεμελιώδη υπoχρέωση όλων των Eλλήνων.
 
7. O σφετερισμός, με oπoιoνδήπoτε τρόπo, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξoυσιών πoυ απoρρέoυν από αυτή διώκεται μόλις απoκατασταθεί η νόμιμη εξoυσία.

8. H τήρηση του Συντάγματος και της Πολιτειακής Βίβλου επαφίεται στoν πατριωτισμό των Eλλήνων, πoυ δικαιoύνται και υπoχρεoύνται να αντιστέκoνται με κάθε μέσo εναντίoν oπoιoυδήπoτε επιχειρεί να τo καταλύσει με την βία ή με δόλο.

9. Η χρήση τυραννικών πρακτικών ή και ψευδών ανακοινώσεων και ρητορική εσκεμμένης πρόκλησης εκφοβισμού προς τον ελληνικό λαό, από οποιαδήποτε αρχή εξουσίας, διώκεται αυτεπάγγελτα δικαστικά.
 
 
Νομοθεσία: ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας)
 
Κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα
 
 
Σημείωση - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση από άλλα κινήματα και Blogspot, αρκεί να υπάρχει αναφορά της ομάδας μας ως πηγή.
 
www.unitedgreeknation.blogspot.gr