Γι’ αυτό ήρθε ο Μακρόν! Ποιοι βρίσκονται μαζί του και τι παίρνουν από την Ελλάδα

 

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στην Αθήνα έφτασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με το προεδρικό αεροσκάφος να προσγειώνεται στο Ελ. Βενιζέλος και όλα τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν την έλευσή του!

Γιατί είναι σημαντική για τους Ελλαδίτες ψηφοφόρους; Μα γιατί περιμένουν και από την Γαλλία λεφτά, εύκολο χρήμα, το βασικό κριτήριο ψήφου στο κράτος της Ελλάδας.

Ωστόσο, η επίσκεψη Μακρόν -ο οποίος, στην ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο της Αθήνας, αποθέωσε την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα- έχει άλλον σκοπό! Όχι να δώσει, αλλά να πάρει! Και μάλιστα για ένα κομμάτι ψωμί!

Η εφημερίδα Le Figaro έχει κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο… επενδυτικό ενδιαφέρον των Γάλλων και στην στρατηγική σημασία της επίσκεψης, το οποίο λίγοι πρόσεξαν!

Στην Αθήνα, στην οποία εξαπλώνονται χιλιάδες αστυνομικοί για την ασφάλεια του Γάλλου Προέδρου, ήρθαν και 10 επικεφαλής των πολυεθνικών επιχειρήσεων των εταιρειών Total, Suez, EDF, Sanofi, Orpea, Bpifrance και Engie.
 
«Είναι τα πρώτα ονόματα της γαλλικής οικονομίας. Θέλουν να στείλουν μήνυμα ότι η Γαλλία θα συνοδεύσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης», σχολιάζει ο Νίκος Βερνίκος, πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο ίδιος μάλιστα εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί οι επικεφαλής αυτών των επιχειρήσεων και όχι απλοί εκπρόσωποί της θα συνοδεύσουν τον Εμανουέλ Μακρόν.

Τι εποφθαλμιούν όμως οι πολυεθνικές που έρχονται;

Μα, μεταξύ άλλων την εξαγορά των εταιρειών νερού και ηλεκτρισμού, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ, αλλά και ρίχνουν ματιές και στα φάρμακα, τις βιταμίνες, το κρέας, τις ζωοτροφές και πολλά άλλα.

Νερό, ρεύμα και ηλεκτρισμός τείνουν να περάσουν σε χέρια πολυεθνικών, οι οποίες αργότερα δεν αποκλείεται να συνενωθούν σε ένα παγκόσμιο κέντρο, μία υπέρ-πολυεθνική εταιρεία αν προτιμάτε, η οποία θα διαχειρίζεται τα πάντα και άρα θα ελέγχει τους πολίτες. Ειδικά δε στο νερό μπορούν, υπό διοίκηση πολυεθνικών, να γίνουν ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις σε σχέση με ουσίες, οι οποίες ενδέχεται να βλάπτουν ή να επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πιο αναλυτικά, οι προτεραιότητες των γαλλικών επιχειρήσεων ως προς την Ελλάδα, σύμφωνα με την ως τώρα δραστηριοποίησή τους, αφορούν: την ενέργεια, τον τουρισμό, τις βασικές υποδομές (δημόσια έργα – αυτοκινητόδρομοι), υπηρεσίες κοινής ωφέλειας – ύδρευση, τις μεταφορές (ειδικότερα τους σιδηροδρόμους) και τον τομέα της υγείας.

Ας δούμε την επιχειρηματική αποστολή:

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Total (πετρελαϊκή εταιρεία) Πατρίκ Πουϊγιάν
Ο γενικός διευθυντής της BPI (Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γαλλίας) Νικολά Νταφούρκ
Ο συνιδρυτής της εταιρείας Kiss Kiss Bank Bank (πλατφόρμα χρηματοδότησης media, πολιτισμού, ψυχαγωγίας και μουσικής) Αντριέν Ομόν
Ο πρόεδρος του ομίλου Roullier (λιπάσματα και ζωοτροφές) Ενί Μπουαγιέ
Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Saur (εταιρεία υδάτων) Λουί-Ρος Μπουργκάρντ
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής των εργαστηρίων Ineldea (καλλυντικά, βιταμίνες κ.λπ.) Νικολά Καπελέρ
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Suez Environnement (εταιρεία νερού και περιβάλλοντος) Ζαν Λουίς Σοσό
Ο γενικός διευθυντής της Cooperl (εταιρεία επεξεργασίας χοιρινού κρέατος) Εμανουέλ Κομόλ
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Biocodex (φαρμακευτική εταιρεία)Ζαν-Μαρί Λεφέβρ
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Sanofi (φαρμακευτική εταιρεία) Γκιγιόμ Λερουά
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Orchestra (εταιρεία παιδικού ενδύματος) Πιέρ Μεστρ
Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Vinci (τεχνική εταιρεία) Νικολά Νοτεμπέρ
Ο πρόεδρος της Aerospace Valley (αεροδιαστημική εταιρεία) Αγκνές Παϊγιάρ
Ο πρόεδρος του ομίλου BPCE (χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) Φρανσουά Περόλ
Ο γενικός διευθυντής της Alstom (τρένα, μέσα μαζικής μεταφοράς) Ανρί Πουπάρτ – Λαφάρζ – που θέλουν να κάψουν απορρίμματα και πλαστικά για να παράγουν (καρκινογόνα) ενέργεια στον Βόλο.

 
Μεταξύ των άλλων λοιπόν, δύο όχι μόνο μια από τις πολυεθνικές της αποστολής, έχουν βάλει στο μάτι το δημόσιο αγαθό που λέγεται νερό, το οποίο περνά στα χέρια του παγκόσμιου κράτους και θα δίνεται ενδεχόμενα στο μέλλον σε δόσεις στους "καλούς" και "υπάκουους" πολίτες.

 

Πηγή - el.gr