Για την Χριστιανική Μοναρχία ... << γιατί όχι Χριστιανική Δημαρχία >> ?

Παρά την εσωτερική εκκλησιαστική ιεραρχία, υπάρχει διάκριση από τον Θεό μεταξύ του ποιμνίου ? Δεν είναι όλοι Ίσοι μεταξύ Ίσων απέναντί του ? Ξεχωρίζει κανέναν πιστό με βάση το επάγγελμα, την ενδυμασία, τον κοινωνικό τίτλο, τα πλούτη ... ? 
Μερικές από τις βασικές αρχές της αυθεντικής Δημοκρατίας είναι ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΕΥΝΟΜΙΑ, ΙΣΗΓΟΡΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ, ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ... λέτε ο Πανάγαθος Θεός να εχθρεύεται αρχές και αξίες που ευνοούν την ανθρωπότητα ?
Γράφει ο Ι.Αλέξανδρος Ομήρου, 25/7/2016
 
Το παρόν άρθρο αποτελεί μιαν απάντηση σε άλλο που δημοσιεύτηκε στο blog < Κόκκινος Ουρανός > με τίτλο, < Για την Χριστιανική Μοναρχία >. Ασφαλώς είναι καλή η πρόθεση μου και στόχος είναι ο προβληματισμός και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων περί των εγκόσμιων αρχών εξουσίας. 
 
Δεν θα μπορούσα άλλωστε να το αφήσω ασχολιάστο καθώς συμμετέχω σε νεοσύστατο πολιτικό κίνημα που προωθεί την αληθινή Δημοκρατία.
 
Μεταφέρω αποσπάσματα από το άρθρο <Για την Χριστιανική Μοναρχία>.
 
Κόκκινος Ουρανός 
 
"Η Κόλαση είναι μια δημοκρατία. Ο παράδεισος είναι ένα βασίλειο". Άγιος Ιωάννης Κρονστάνδης
 
Απάντηση - Προφανώς ο Άγιος εννοούσε την Κοινοβουλευτική "Δημοκρατία" που είχε εγκαθιδρυθεί στην εποχή του και βέβαια κυριαρχεί έως σήμερα. Η Κοινοβουλευτική "δημοκρατία" βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την αυθεντική Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας, αλλά είναι ουσιαστικά μια Ολιγαρχία που ελέγχεται από τους παγκοσμιοποιητές και οι οποίοι σφετερίζονται τον όρο της Δημοκρατίας παραπλανώντας και εξαπατώντας τους λαούς. 
Σχετικά δημοσιεύματα για τις διαφορές της αληθινής Δημοκρατίας με την κάλπικη Κοινοβουλευτική μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του blog μας Πολιτικές Προτάσεις [στην θεματική ενότητα, Α) Βασική Θεώρηση Κ.Α.Δ.] ή σύντομα στην σελίδα Ιστορία/Πολιτική Ιστορία [στην θεματική ενότητα < Η Ιστορία της Αληθινής Δημοκρατίας >], όπως βεβαίως και στην < Αθηναίων Πολιτεία > του Αριστοτέλη.
 
Κόκκινος Ουρανός
 
Του Dean D. Arnold - «Γάμος» ομοφυλοφίλων. Έκτρωση και βρεφοκτονία κατά εκατομμύρια. Ξεδιάντροπες αποκρυφιστικές εικόνες στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, των βραβείων Grammy, και Όσκαρ. Προπαγάνδα σοδομισμού στα παιδιά μας ακόμα και στην ηλικία των πέντε ετών στα δημόσια σχολεία. Μνημεία στον Σατανά σε δημόσιους χώρους. Το πολιτικό σώμα φαίνεται να έχει τρελαθεί. 
 
Απάντηση - Τι σχέση έχει η αυθεντική Δημοκρατία ως πολίτευμα με τους σατανιστές της Νέας Τάξης που προωθούν την ακολασία στην κοινωνία ? Θα λέγαμε μάλιστα ότι με το πολίτευμα της αληθινής Δημοκρατίας θα στένευαν πολύ τα περιθώρια για να μας εξουσιάζουν οι Μασόνοι και οι απατεώνες και διαφθορείς.
 
Κόκκινος Ουρανός  
 
Μεγαλώσαμε με ιστορίες για το πόσο τρομεροί τύραννοι ήταν οι βασιλιάδες. Αλλά μήπως αυτό δικαιολογεί την κατάργηση της μοναρχίας σε γενικές γραμμές ; Τα επιχειρήματα πίσω από τις επαναστάσεις που γίνονται για να ανατρέψουν ακόμη και να σκοτώνουν βασιλιάδες είναι άραγε από την Βίβλο, ή μήπως προέρχονται από διαφορετική πηγή ;
 
Απάντηση - Όχι μόνον από την Βίβλο, αλλά από πολλές πηγές. Ινδική, Αιγυπτιακή, Βαβυλωνιακή, Σκανδιναβική, Ελληνική μυθολογία αλλά και από την γνωστή παγκόσμια Ιστορία και Αρχαιολογία. 
 
Πόσους αγαθούς Μονάρχες μπορούμε να θυμηθούμε στα 6.800 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας περίπου στα οποία κυριαρχεί η Μοναρχία και η Ολιγαρχία ?
 
Υπενθυμίζω ότι η Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας στην ολοκληρωμένη της μορφή διήρκησε μόνον 139 χρόνια.
 
Κόκκινος Ουρανός  
 
Δεν γράφω αυτό το άρθρο περιμένοντας να πείσω πολλούς ανθρώπους να γίνουν φίλο μοναρχικοί. Ούτε εγώ είμαι, τουλάχιστον όχι ακόμα. Ωστόσο, ο μοναρχισμός είναι μια έννοια ακόμα ζωντανή στους κύκλους της Ανατολικής Ορθοδοξίας, της οποίας είμαι μέλος. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, και λόγω του τρόπου που έχει πτωχεύσει το σημερινό μας πολιτικό σύστημα, είμαι πρόθυμος να εξετάσω την ιδέα, θεωρώντας ότι οι Χριστιανοί βασίζουν τις πεποιθήσεις τους στην Αγία Γραφή. 
Ανεξάρτητα από το πόσο ρεαλιστική η ιδέα (για την Μοναρχία) μπορεί να είναι, όλοι οι Χριστιανοί θα πρέπει να ενδιαφέρονται για αυτό που λέει η Αγία Γραφή για το θέμα. 
 
Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ αναγνωρίζει ρητά τη μοναρχία. Πουθενά δεν το εγκρίνει ούτε καν αναφέρει Δημοκρατίες.
 
Δεδομένου ότι η Καινή Διαθήκη ερμηνεύει την Παλαιά, ας ξεκινήσουμε από εκεί:
 
«Ως εκ τούτου, υποταχθείτε σε κάθε ανθρώπινο διάταγμα για χάρη του Κυρίου, είτε σε βασιλιά ως υπερέχοντα, είτε σε ηγεμόνες, ως σε εκείνους που αποστέλλονται από Αυτόν για την τιμωρία των κακοποιών και για τον έπαινο εκείνων που κάνουν το καλό» (Α’ Πέτρου 2: 13-14)
 
«Όλους να τιμάτε. Την αδελφότητα να αγαπάτε. Τον Θεό να φοβάσθε. Τον βασιλιά να τιμάτε». (Α 'Πέτρου 2:17)
 
Σε όλη την Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς αναφέρεται ως «Βασιλιάς» και «Βασιλεύς των βασιλέων». Δεν αναφέρεται ως πρόεδρος, πρωθυπουργός, εκπρόσωπος ή κάποιος ηγέτης -- διακοσμητικό στοιχείο.
 
Ο Ιησούς και οι Απόστολοι γνώριζαν για την Δημοκρατία
 
Σύμφωνα με τον π. Ιωσήφ Gleason, ορθόδοξος ιερέας από την Omaha του Iliniois: «Στην Καινή Διαθήκη, πολλοί άνθρωποι μιλούσαν ελληνικά, και ολόκληρη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν βαθιά επηρεασμένη από την ελληνική κουλτούρα, η οποία ήδη γνώριζε την δημοκρατία για πάνω από 500 χρόνια. Ωστόσο, ο Ιησούς και οι απόστολοι ποτέ δεν πρότειναν ότι θα έπρεπε να αντικαταστήσουμε τις μοναρχίες με δημοκρατίες (ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή διακυβέρνησης)». 
 
Απάντηση - Η  Δημοκρατία είχε πάψει να υφίσταται πριν από 322 χρόνια από τον ερχομό του Χριστού. Πλέον επικρατούσαν ξανά οι Μοναρχίες (Βασιλείς) και οι Ολιγαρχίες (Αυτοκράτορας Ρώμης και Σύγκλητος).
 
Ο Ιησούς δεν ήρθε ως επίγειος άρχοντας αλλά ως Υιός του Θεού και Βασιλέας του Ουρανού ! Δεν ήρθε να κηρύξει κοσμικά πολιτεύματα, αλλά τον Λόγο Θεού !
 
Κοκ. Ουρ. - Ο Gleason παρέχει μια ωραία (αντιπροσωπευτική) λίστα των απόψεων της Παλαιάς Διαθήκης για τον μοναρχισμό:
 
Στο Γένεση 14, ο βασιλιάς Μελχισεδέκ εκτελεί προφητικά μια πρώτο Ευχαριστία, ευλογώντας τον Αβραάμ με ψωμί και κρασί.
 
Στο Γένεση 17 ο Θεός υπόσχεται να ευλογήσει τον Αβραάμ με βασιλιάδες ως απογόνους.
 
Στο Γένεση 35 ο Θεός υπόσχεται να ευλογήσει τον Ιακώβ με βασιλιάδες ως απογόνους.
 
Στο Γένεση 49 ο Θεός υπόσχεται ότι οι βασιλιάδες του Ισραήλ θα έρχονται από τη φυλή του Ιούδα.
 
Όταν οι βασιλιάδες του Ισραήλ ήταν πολύ καλοί, η Αγία Γραφή ποτέ δεν υποδηλώνει ότι ήταν «αρκετά καλοί για να καταργήσουν την μοναρχία και να δημιουργήσουν κάποια καλύτερη μορφή διακυβέρνησης».
 
Ομοίως, όταν οι βασιλιάδες του Ισραήλ ήταν πολύ πονηροί, η Αγία Γραφή ποτέ δεν υποδηλώνει ότι «το ότι ήταν βασιλιάδες» ήταν μέρος της αμαρτίας τους.
 
Στις Παροιμίες 24:21 λέει: «Να φοβάσαι τον Κύριο και τον βασιλιά, γιε μου, και μην έχεις κοινωνία με στασιαστές».
 
Ο π. Jhon Whiteford, ορθόδοξος ιερέας στο Τέξας, συνοψίζει σε ένα εξαιρετικό άρθρο το θέμα αυτό: "Έτσι θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η πιο ιδανική μορφή διακυβέρνησης είναι μια θεοκρατία, αλλά η ιστορία του Ισραήλ απέδειξε ότι μια τέτοια θεοκρατία λειτούργησε καλά για το λαό μόνο όταν έδειχνε ζήλο να πειθαρχήσει στον Θεό, κάτι το οποίο πολύ σπάνια συνέβαινε. Έτσι η μοναρχία είναι ίσως το δεύτερο καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης, αλλά όχι κάποιο χωρίς προβλήματα ... γιατί η μοναρχία για να λειτουργήσει καλά, θα πρέπει να έχει έναν βασιλιά που να είναι ευσεβής».
 
Απάντηση - Είναι λογικό οι Ιουδαίοι Προφήτες και οι Ραβίνοι να απευθύνονται στον λαό τους με προτάσεις αρχών εξουσίας που ίσχυαν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσοποταμίας και της Αιγύπτου για χιλιάδες χρόνια και που ήταν συμβατές με την κουλτούρα τους. Άλλωστε ο στόχος για κάθε λαό και τους ποιμένες του θα πρέπει να είναι η ευσέβεια και η ευλάβεια προς τον Θεό, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε κοσμική αρχή. Με αυτό εννοούμε ότι μπορεί να ταίριαζε/ταιριάζει περισσότερο η Μοναρχία για έναν λαό όπως οι Ιουδαίοι, οι Χαλδαίοι, οι Μήδοι κ.α. αλλά όχι απαραίτητα για τον Ελληνικό λαό που είχε και έχει άλλα ιδιάιτερα χαρακτηριστικά. 
 
Κατά βάσην πάντως οι Μοναρχίες ήταν θεοκρατικές. "Ελέω θεού" ασκούσαν την εξουσία τους ... ποιου θεού όμως ? Ακόμα όμως και οι Χριστιανικές Μοναρχίες του Μεσαίωνα πόσα εγκλήματα έκαναν στο όνομα του Ιησού ? Ασφαλώς η Ανατολική Ρώμη διέπραξε πολύ λιγότερα αμαρτήματα, αλλά πάντως και σε αυτήν συνέβησαν σοβαρά εξουσιαστικά ατοπήματα. Λογική εξέλιξη δεν είναι αυτή όταν ένας κοινός θνητός (που συνήθως διακατέχεται από μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες αδυναμίες, εγωισμούς και πάθη), αποκτά μόνιμες υπέρ εξουσίες ?
 
Κόκκινος Ουρανός  
 
Οι πρώτοι Πατέρες της Εκκλησίας υποστήριξαν τη μοναρχία.
 
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων ( σ.σ. προφανώς εννοείτε την μειοψηφία των γραμματιζούμενων), ήξεραν τα πάντα για τη δημοκρατία. Αλλά ποτέ δεν την εγκρίνανε ως επιλογή.
 
«Η Μοναρχία είναι ανώτερη από κάθε άλλο σύνταγμα και μορφή διακυβέρνησης. Γιατί η πολυαρχία, όπου ο καθένας ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις, είναι πραγματικά αναρχία και διχόνοια». – Ευσέβειος Καισαρείας (4ος αιώνας).
 
Ο Ευσέβιος μάλλον δεν εννοούσε να ξεκινούν "οι αγώνες ταχύτητας των 100 μέτρων μέ άλλους στην γραμμή εκκίνησης και άλλους στο νήμα" ... "λίγο" άδικο δεν είναι αυτό ? Τέτοιου είδους - κάθε λογής - στημένων κοινωνικών αγώνων, σίγουρα θα προκαλούσε αναρχία και διχόνοια ...
 
Προφανώς ο ευσέβιος εννοούσε ότι οι άξιοι θα πρέπει να κυβερνούν. Συμφωνώ. Άλλωστε και το δικό μας μοντέλο αληθινής Δημοκρατίας προωθεί τους άξιους και απωθεί τους ανάξιους. 
 
Βέβαια ο Ευσέβιος ζούσε στην εποχή της διαμάχης των Χριστιανών και Ειδωλολατρών, αλλά και στην εποχή του Μέγα Κωνσταντίνου όπου ο Χριστιανισμός κατέστει επίσημη θρησκεία του κράτους. Ίσως αποκύρηξε (λανθασμένα κατ' εμέ), οτιδήποτε δημιουργήθηκε στον παλαιό κόσμο των εθνικών και ενστερνίστηκε την νεοσύστατη Χριστιανική Μοναρχία. 
Γιατί όμως θα πρέπει να δαιμονοποιήσουμε τα επιτεύματα των αρχαίων Ελλήνων εάν παράλληλα είμαστε Χριστιανοί ? Μα και η ίδια η Βασιλεύουσα αναπτύχθηκε βασιζόμενη στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Πως νομίζετε ότι φώτιζε πολιτιστικά μεταξύ των βασιλείων του σκότους, εν καιρώ Μεσαίωνα ? Χάρη στην Γνώση που απέκτησε από τον ελληνικό κόσμο ξεχώριζε και βέβαια με την Χάριν του Αγίου Πνεύματος.
 
Πάντως πολλοί θα ενεργούσαν ανάλογα, όπως ο Ευσέβιος - υπό τις ιστορικές συγκυρίες της εποχής - και έχοντας ως ανώτατο άρχοντα τον άξιο Άγιο Κωνσταντίνο.
 
Κόκκινος Ουρανός  
 
«Οι τρεις πιο αρχαίες απόψεις για το Θεό είναι η αθεΐα (ή αναρχία), ο πολυθεϊσμός (ή πολυαρχία) και ο μονοθεϊσμός (ή μοναρχία). Τα 'παιδιά' στην Ελλάδα έπαιζαν με τα δύο πρώτα. Ας τους αφήσουμε στα παιχνίδια τους. Γιατί η αναρχία είναι διαταραχή: και η πολυαρχία συνεπάγεται την κομματική διαίρεση, και ως εκ τούτου, αναρχία και αταξία. Και τα δύο αυτά οδηγούν στην ίδια κατεύθυνση – στην διαταραχή και η διαταραχή οδηγεί στην αποσύνθεση. Γιατί η διαταραχή είναι το προοίμιο της διάλυσης.
 
Απάντηση - Δεν διευκρινίζεται ποιος κάνει το παραπάνω σχόλιο, αλλά θα απαντήσω ούτως ή άλλως. 
 
Γιατί και ποιος εμπλέκει τις μορφές των θρησκειών με τις μορφές εξουσίας ? 
 
Γιατί η πολυθειστική αρχαία Αίγυπτος ή η Βαβυλώνα, η αρχαία Μακεδονία κ.α είχαν Μοναρχία ? Η δωδεκαθειστική αρχαία Σπάρτη ή η Ρώμη με το Πάνθεον, γιατί είχαν Ολιγαρχία ? Γιατί όλες οι παραπάνω πολυθειστικές αυτοκρατορίες δεν είχαν αντίστοιχα ένα καθεστώς εξουσίας όπως η πολυαρχία της Δημοκρατίας ? 
 
Ποια η ταύτιση των μορφών των θρησκειών (μονοθειστική, πολυθειστική), με τις αρχές εξουσίας ? Καμία ασφαλώς.
Δεν είναι μια μεγάλη αντίφαση όσα διαβάζουμε παραπάνω από τον Κόκκινο Ουρανό ?
 
Ποιοι θέλουν να μας επαναφέρουν σε ένα καθεστώς δούλων και σκλάβων της εξουσίας, θεοκρατικού τύπου (άρα μη αμφισβητούμενου) ? Οι "Ίνκας", οι "Φαραώ", οι Οθωμανοί, οι Σάξονες, ο Πάπας ... οι Φαρισαίοι μήπως ?
 
Όταν τα "παιδιά" στην Ελλάδα "έπαιζαν", ο κόσμος εκτοξευόταν πολιτιστικά αναπτύσοντας θέατρο, ποίηση, ιστορία, ιατρική, αστρονομία, γεωμετρία, αρχιτεκτονική, γλυπτική, αγγειοπλαστική και πλήθος άλλων επιστημών, γραμμάτων, τεχνών, πολιτικής, στρατηγικής κτλ. , που αποτελούν φάρο για την ανθρωπότητα έως και σήμερα. Λέτε να τα πέτυχαν όλα αυτά χωρίς την εύνοια του Θεού ?
 
Ποιοι όμως ενοχλούντε με όλα αυτά τα παραπάνω επιτεύματα ? Μήπως αυτοί που "έπαιζαν" άλλα "επιτραπέζια παιχνίδια" όπως τζόγος, πορνεία, τοκογλυφία, λεηλασία, καπηλεία ... ? Μήπως αυτοί που ακόμα γιορτάζουν 7 ημέρες την επανάσταση εναντίων του Ελληνικού πολιτισμού ?
 
Υπενθυμίζω ότι οι βασικές αρχές κοσμικής εξουσίας είναι η α) Μοναρχία (Βασιλείς, Τύραννοι, Αυτοκράτορες, Δικτάτορες, Φασίστες), β) η Ολιγαρχία ("λίγο από όλα" της Μοναρχίας ... προσθέστε και τα πολιτικά κόμματα, κομμουνισμό) και η γ) Δημαρχία (σύστημα δημοψηφισμάτων της Ισλανδίας, της Ελβετίας, της Καλιφόρνιας κ.α. αλλά και η αυθεντική Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας).
 
Κόκκινος Ουρανός 
 
Τον 14ο αιώνα, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς αντιμετώπισε ένα κίνημα επανάστασης και δημοκρατίας που καταδίκασε:
 
 «Ο Θεός έχει μετρήσει τους αυτοκράτορες ότι είναι άξιοι να κυβερνήσουν την κληρονομιά του, την επίγεια Εκκλησία Του».
 
Απάντηση - Είμαι πεπεισμένος ότι την δεδομένη εποχή ίσχυε αυτό που μας αναφέρει ο Άγιος.
 
Κόκκινος Ουρανός 
 
Η αμερικάνικη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει χριστιανικές ρίζες. Επηρεάστηκε από την Γαλλική Επανάσταση και πολλοί από τους εθνοπατέρες ήταν μασόνοι. Η σκέψης των ηγετών αυτού του κινήματος ήταν σιωπηρώς, αν όχι ρητώς, αθεϊστική και συνήθως αρκετά εχθρική προς τον Ιησού Χριστό.
 
Ο Diderot έλεγε: «Ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος μόνο όταν ο τελευταίος βασιλιάς στραγγαλιστεί με τα άντερα του τελευταίου ιερέα».
 
Πολλοί δημαγωγοί της Γαλλικής Επανάστασης, όπως ο Danton, ο Ροβεσπιέρος, ο Δούκας της Ορλεάνης, ο Marat, ήταν μέλη μυστικών κοινωνιών και ιλλουμινατικών ταγμάτων. Πολλοί κομμουνιστές ηγέτες, όπως ο Βλαντιμίρ Λένιν ήταν επίσης “Illuminists”.
 
Ενώ η πολιτική σκέψη του Διαφωτισμού ήταν λιγότερο βίαιη στην Αμερική, η Γαλλική Επανάσταση ήταν ένα λουτρό αίματος που κατέληξε σε τυραννία. Και είναι οι φιλοσοφικοί κληρονόμοι της, ιδιαίτερα ο μπολσεβικισμός, που διεκδικούν τις μεγαλύτερες γενοκτονίες στην ανθρώπινη ιστορία. Σύμφωνα με τον πολιτιστικό και φιλοσοφικό κριτικό Jay Dyer:
 
Οι "Πεφωτισμένοι" - Illuminatoi σχηματίστηκαν το 1776 από έναν δικηγόρο πρώην Ιησουίτη, τον Adam Weishaupt στη Βαυαρία. Ο Weishaupt, ήθελε να οργανώσει μια ομάδα ελίτ που τελικά θα εγκαθιστούσε μια παγκόσμια, σοσιαλιστική τάξη και θα καταργούσε τη θεολογία. Ο Weishaupt φαίνεται να ήταν το βασικό ιδεολογικό σχήμα πίσω από τις επαναστάσεις του 18ου και 19ου αιώνα που τελικά απομάκρυναν όλες τις μορφές μοναρχίας και αποτελεσματικά απέκοψαν τον Χριστιανισμό από το να έχει οποιαδήποτε πολιτιστική επιρροή.
 
Οι σύγχρονες κυβερνήσεις δεν έχουν συμβόλαιο με τον Θεό, αλλά μάλλον διεκδικούν ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ της κυβέρνησης και των υποτελών τους. Αντί ο Θεός να είναι η ανώτατη αρχή, ο ρόλος ανήκει πλέον στο «λαό» ... 
(σ.σ. σε ποιον ρόλο που "ανήκει" στον λαό αναφέρεται ο Jay Dyer ? Στον ρόλο του "καταναλωτή", του "τηλεθεατή", του "ψηφοφόρου", του "οπαδού", του "ατομιστή" ? Πάντως σίγουρα όχι στον ύψιστο κοινωνικό ρόλο του Πολίτη, που έχουν στερήσει έντεχνα από τον λαό).
 
Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μέρος της σύμβασης. Συγκρίνετε αυτό με τους όρκους που έδιναν οι βασιλείς, όπως ο τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β’ κατά τη στέψη του:
 
"Είθε η καρδιά μου να είναι στα χέρια σου, για να ολοκληρώσω ό, τι είναι προς όφελος του λαού, δεσμευόμενος στη δόξα Σου, ώστε στην ημέρα της κρίσης σου να μπορώ να σου αποδώσω λογαριασμό για την διακυβέρνησή μου. Με τη χάρη και το έλεος του Υιού Σου, ο οποίος σταυρώθηκε για μας, στον Οποίον είναι όλη η τιμή και η δόξα μαζί με Εσένα και το Άγιο Πνεύμα, τον Χορηγό της Ζωής, εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν."
 
Οι χριστιανοί μονάρχες υποχρεώνονταν από τους όρκους τους, ενώπιον του Θεού να υπηρετήσουν το λαό της χώρας τους και να αγωνιστούν για τα συμφέροντά του. Οι Τέκτονες έδιναν «μυστικούς όρκους» για αυτά που θεωρούσαν πιο σημαντικά, μια παγκόσμια ατζέντα που αντικαθιστά τα συμφέροντα του έθνους-κράτους που υπηρετούσαν.
 
Μια σχολή σκέψης αρκετά εμφανής στην Ανατολική Ορθόδοξη παράδοση είναι η έννοια του βασιλιά που υπηρετεί ως επίγειος «αναστολέας του κακού» στη συνεχή προσπάθεια του Σατανά να φέρει τον Αντίχριστο στο προσκήνιο. Όπως ο Απόστολος Παύλος λέει στην Β’  Θεσ. 2: 7:
 
«Το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται. Μόνο όταν αυτός που τώρα συγκρατεί εκβληθεί έξω».
 
Απάντηση - Γενικά συμφωνώ με τα παραπάνω καθώς η σύγχρονη Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία ("δημοκρατία"), είναι κατασκεύασμα της Νέας Τάξης των σατανιστών μασόνων. 
 
Βέβαια και οι Μονάρχες που κρατούν τα "γαλάζια" γενοφάσκια τους από τον Μεσαίωνα, όπως οι Βασιλικοί Οίκοι της Αγγλίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας κ.α είναι μέλη της εωσφορικής παγκόσμιας εξουσίας. Γνωρίζετε ότι ο Τσάρος Νικόλαος ο Β της Ρωσίας ήταν ξάδελφος του Γερμανού Γουλιέλμου Β και του Φίλιππου που ήταν Δούκας της Αγγλίας ? Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι "γαλαζοαίματοι" αλληλο-παντρεύονται για να διατηρήσουν τα "ανώτερα" γονίδια τους ... 
 
Όσοι σκέφτεστε τους Γλύξμπουργκ ως "εκλεκτούς' θεού, μην ξεχνάτε ότι οι εν λόγω Γερμανοί είναι κρυφό σατανιστές.
 
Ένα ενδιαφέρον σχετικό Αγγλικό βίντεο θα βρείτε στην σελίδα μας, Νέα Παγκόσμια Τυραννία [θέμα < Οι αιώνιοι εχθροί της ανθρωπότητας >].
 
Κόκκινος Ουρανός 
 
Όπως λέει ο Vladimir Moss :
 
Φυσικά, κανένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη σταθερότητα - η ανθρωπότητα έχει πέσει και είναι ευμετάβλητη από τη φύση της. Παρ 'όλα αυτά, η λογική υποδεικνύει και η ιστορία αποδεικνύει ότι οι μοναρχίες ήταν πολύ πιο σταθερές από ό, τι οι δημοκρατίες στην προσκόλλησή τους στην χριστιανική πίστη και τα χρηστά ήθη. Η ιστορία της δημοκρατίας από τη Γαλλική Επανάσταση δείχνει μια διαρκώς επιταχυνόμενη πτώση στην πίστη και τα χρηστά ήθη, και μια διαρκώς διευρυνόμενη υπονόμευση των φυσικών ιεραρχικών σχέσεων που ο Θεός έχει τοποθετήσει στην ανθρώπινη κοινωνία, είτε αυτές είναι μεταξύ γονέων και παιδιών, είτε μεταξύ συζύγων, είτε μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, είτε μεταξύ πολιτικών κυβερνητών και των υπηκόων τους. Και υπονομεύοντας αυτές στις φυσικές ιεραρχικές σχέσεις, υπονομεύεται εμμέσως η πιο σημαντική ιεραρχική σχέση, αυτή ανάμεσα στο Θεό και τον άνθρωπο. Η Ορθόδοξη μοναρχία, από την άλλη πλευρά, ενισχύει όλες αυτές τις σχέσεις, και προσανατολίζει την κοινωνία στο σύνολό της σε πνευματικούς στόχους και όχι αποκλειστικά στους κοσμικούς και υλικούς στόχους της σύγχρονης δημοκρατίας".
 
Απάντηση - Δεν διαφωνώ επί των παραπάνω. Ζούμε σε μια εποχή όπου ο διάβολος φαίνεται ότι εξουσιάζει τον κόσμο. Γενικά θα έλεγα, ότι ο διάβολος - κατά παραχώρηση Θεού - έχει μερικό έλεγχο επί της Γης και προ και μετά Χριστόν. 
 
Ποια είναι όμως η σωστή πολιτειακή επιλογή για την ανθρωπότητα ? Η Μεσαιωνική Χριστιανική Μοναρχία ή ένας τύπος αληθινής (Χριστιανικής πλέον) Δημοκρατίας ?
 
Ο Θεός γνωρίζει. Εμείς μόνον μπορούμε να βασιστούμε στα ιστορικά στοιχεία και να πούμε ότι η Δημοκρατία δεν ήταν τέλειο πολίτευμα, ήταν όμως το ποιο δίκαιο πολίτευμα που εφαρμόσθηκε ποτέ !
 
Μας αξίζει όμως σήμερα - ως κοινωνία - ένα δίκαιο πολίτευμα όπως αυτό της αληθινής Δημοκρατίας και στο οποίο θα προωθείται το καλό έναντι του κακού ? Τι να κάνει ένα σωστό πολίτευμα δημοκρατίας όταν η πλειοψηφία είναι υπό την επήρεια του σκότους ? Σκοτο-κρατία θα λάβουμε ... εάν η πλειοψηφία είναι όχλος ? Οχλοκρατία θα λάβουμε ... εάν είναι υλιστική ? Χρηματοκρατία θα λάβουμε ...
 
Άρα, η Δημοκρατία που προτείνουμε δεν αφορά όλους, αλλά αυτούς που έχουν κοινές και αγαθές αξίες. Αφορά δηλαδή ανθρώπους που προσπαθούν να ακολουθήσουν τον δρόμο του Θεού. Πόσοι είναι αυτοί σήμερα στην Ελλάδα ? 1.500.000 - 2.000.000 άνθρωποι ? Δηλαδή αναφέρομαι στο 25 - 30% περίπου του εκλογικού σώματος.
Μια χαρά είναι - αρχικά - το παραπάνω ποσοστό ! Ανάλογο ήταν και το ποσοστό των δικαιούχων πολιτών στην αρχαία Αθήνα.
 
Βέβαια μελλοντικά και με την κατάλληλη εκπαίδευση, αλλά και με την Χάριν του Αγίου Πνεύματος, η συμμετοχή στην Ελληνική, Χριστιανική και Δημοκρατική Πολιτεία μας, ευελπιστώ ότι θα αυξάνεται και θα πληθύνεται.
 
Τα παραπάνω βέβαια αποτελούν ευσεβείς πόθους. Ως άνθρωποι του Θεού, προκρίνουμε με ανιδιοτέλεια το απόλυτο ελληνικό πολιτειακό όπλο της αληθινής Δημοκρατίας, που μπορεί και δύναται να καταστρέψει την "Λερναία Ύδρα" της Νέας Τάξης, αλλά ο Θεός θα είναι ο τελικός κριτής ... Αυτός ορίζει το Σχέδιο Του !
 
 
Ευχαριστούμε τον Κόκκινο Ουρανό για το ενδιαφέρον άρθρο και την ευκαιρία που είχαμε να αντιπαραθέσουμε τις απόψεις μας.
 
Ολόκληρο το άρθρο του Κόκκινου Ουρανού στον σύνδεσμο: https://redskywarning.blogspot.gr/2016/07/blog-post_24.html
 
Πηγή: enomeno-elliniko-ethnos.webnode.gr