<< Εύπιστο πρόβατο ο Αμερικανικός λαός >>

 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου,
 

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από το βιβλίο ενός φερόμενου μέλους του Κογκρέσσου και στο οποίο αποκαλύπτει ότι η αμερικανική Δημοκρατία είναι το λιγότερο ελλειμματική αφού χαρακτηρίζει τον αμερικανικό λαό «ένα πλήθος αφελών και εγωκεντρικών προβάτων που ποθούν στιγμιαία ικανοποίηση και εύκολα χειραγωγούνται»

Το βιβλίο αποκαλύπτει την διαφθορά που επικρατεί στους θώκους της Ουάσιγκτον και την κύρια ασχολία των μελών του Κογκρέσσου η οποία είναι να επανεξελέγονται «by any means necessary». Είναι ένα βιβλίο-«χαστούκι» για την αμερικανική Δημοκρατία και με προεκτάσεις φυσικά και στις υπόλοιπες Δημοκρατίες του πλανήτη όπως και στην δική μας.

Άλλωστε πολλά από αυτά που περιγράφει το βιβλίο συμβαίνουν στην Ελλάδα επί καθημερινής βάσεως, όσο για το ζήτημα της ευπιστίας μάλλον ο ελληνικός λαός δεν έχει να ζηλέψει και πάρα πολλά από τον αμερικανικό, όπως και κανείς άλλος λαός στον πλανήτη.

Αυτό που όμως προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η αναφορά στο βιβλίο ότι τα μέλη της Βουλής είναι απλές "μαριονέτες" στα χέρια λομπιστών που χρηματοδοτούν τις προεκλογικές τους εκστρατείες και ψηφίζουν νομοσχέδια που δεν τα κταλαβαίνουν αλλά και ούτε γνωρίζουν πόσο θα κοστίσουν !

Σε ένα καινούργιο βιβλίο με τίτλο "The Confessions of Congressman X", («Οι Εξομολογήσεις του Μέλους του Κογκρέσσου Χ»), ένα ανώνυμο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ομολογεί ότι δύσκολα διαβάζει ποτέ τα νομοσχέδια που μετά ψηφίζει, ότι η κύρια δουλειά του είναι πως θα επανεκλεγεί και ότι είναι «πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζει κανείς να χειραγωγήσετε ένα έθνος που αποτελείται από αφελή, εγωκεντρικά πρόβατα που ποθούν την στιγμιαία ικανοποίηση». 

Αυτό το βιβλίο κυκλοφορεί από την Mill City Press και παρουσιάζεται ως «μια καταστροφική ματιά μέσα στην σκοτεινή πλευρά του Κογκρέσου, όπως αποκαλύπτεται από έναν από τους δικούς του» αναφέρει η πολύ καλή και έγκυρη ιστοσελίδα redskywarning.blogspot.gr

Δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να χαρακτηριστεί αυτό το ανώνυμο μέλος του Κογκρέσου «γενναίο», αφού ο ίδιος δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του, αλλά τα πράγματα που παραδέχεται επιβεβαιώνει τις υποψίες που είχαν πολλοί εδώ και χρόνια, για αυτό που λέγεται "πολιτική" και 'δημοκρατία". 

Μερικά από τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από το βιβλίο του ...

- «Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου είναι ανέντιμοι πολιτικοί καριέρας που απολαμβάνουν την εξουσία και ενδιαφέρονται ειδικά για τα χρήματα που αφειδώς τους έρχονται».

- «Όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί μου, υπόσχομαι ένα σωρό πράγματα στους ψηφοφόρους τα οποία δεν μπορώ να εφαρμόσω. Γιατί να σκοτιστώ; Αφού αυτό τους δίνει χαρά;  Εμένα η κύρια δουλειά μου είναι να κρατήσω τη δουλειά μου, να επανεκλεγώ. Αυτό υπερισχύει πάνω από όλα». 

- «Έρχομαι συνέχεια σε αντίφαση με τον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά λίγοι άνθρωποι το παρατηρούν». «Την μία φωνάζω κατά των υπερβολικών δαπανών και το επόμενο λεπτό απαιτώ περισσότερες δαπάνες για την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, επιδόματα ανεργίας, έργα, μπλα, μπλα, μπλα». 

- «Τα χρήματα διαφθείρουν και τα μέλη της Βουλής είναι απλές "μαριονέτες" στα χέρια λομπιστών που χρηματοδοτούν τις προεκλογικές τους εκστρατείες». 

- «Η αναζήτηση πόρων είναι τόσο χρονοβόρα που σπάνια διαβάζω κάθε νομοσχέδιο που θα ψηφίσω. Όπως πολλοί από τους συναδέλφους μου, δεν ξέρω πώς θα εφαρμοστεί η νομοθεσία ή τι θα κοστίσει». 

- «Οι ψηφοφόροι είναι απίστευτα ανίδεοι και γνωρίζουν λίγα για τον τύπο της κυβέρνησής μας και πώς αυτή λειτουργεί».

- «Είναι πολύ πιο εύκολο απ’  όσο νομίζετε να χειραγωγήσετε ένα έθνος αφελών, εγωκεντρικών προβάτων που ποθούν την στιγμιαία ικανοποίηση».

- «Ξοδεύουμε χρήματα που δεν έχουμε και υποθηκεύουμε με ελαφρότητα το μέλλον με ένα κλείσιμο του ματιού και ένα νεύμα. Η επόμενη γενιά ας πάει να γα….εί».

- «Η Αμερική είναι σε μια μη αναστρέψιμη παρακμή και κανείς στην Ουάσιγκτον δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. . . Ο Θεός να μας βοηθήσει». 

Όπως γίνεται κατανοητό το «House of cards» δεν είναι νοσηρή φαντασία αλλά λυπηρή πραγματικότητα.


Πηγή - pronews.gr